Vize İşlemleri






VİZE HİZMETİ: 

Bilindiği gibi Dünya'nın birçok ülkesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulaması bulunmaktadır. Bu vize uygulaması her ülkenin kendi Büyükelçilik veya Konsoloslukları tarafından yürütülmekte ve bu işlemler sırasında her ülke kendi kanun ve yönetmeliklerden kaynaklanan bir takım kurallarını uygulamaktadır.Elçilik ve konsolosluklar vize başvuru esnasında sizlerden birtakım evrakları isteyeceklerdir. 

Bulgaristan Vizesi için Trakya'da Edirne Bulgaristan Konsolosluğundan akreditasyonu olan tek firma SOU'RAN TOUR Seyahat Acentasıdır. 

Ayrıca tüm Schengen ülkeleri vizeleri,İngiltere,Kanada,Romanya ve diğer tüm Dünya ülkeleri için vize ihtiyacınızı karşılıyoruz.

Vize almak için genel olarak gerekli olan belgeler aşağıdaki gibi olacak olup,bunları hazırladıktan sonra ofislerimize gelmeniz yeterlidir. 

Vize Başvurusunda Gerekli Belgeler: 

İşveren olarak  vize başvurusu

Tam doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu
Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak,  konsolosluğa vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
Vergi Levhasının Fotokopisi
İmza Sirküleri Fotokopisi
Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
Hesap Cüzdan Fotokopisi
Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
Kredi Kartları Fotokopisi
Otel Ve Uçak Rezervasyonları
Ticari Seyahatleriniz İçin Yunanistan daki Firmadan Davetiye, davetiyenin KEP veya bağlı bulunduğu polisten onaylanması gerekmektedir.
Kimlik fotokopisi
2 adet biometik resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
Pasaport fotokopisi

Bordrolu Çalışan olarak  vize başvurusu

Tam doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu
Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak,  konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
Şirketin imza sirküleri
Vergi levhasının fotokopisi
Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
Ticari sicil gazetesi fotokopisi
Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
4 aylık pirim dökümü fotokopisi
Son üç aylık bordro fotokopisi
Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
Gayrimenkul tapu fotokopisi
Kredi kartları fotokopisi
Otel ve uçak rezervasyonları
Ticari Seyahatleriniz İçin Yunanistan daki Firmadan Davetiye, davetiyenin KEP veya bağlı bulunduğu polisten onaylatılması gerekmektedir.
2 adet biometrik resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
Pasaport fotokopisi

Ev Hanımı olarak vize başvurusu

Tam doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu
 konsolosluğa vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
Otel ve uçak rezervasyonları
Gayrimenkul tapu fotokopisi
Hesap cüzdan fotokopisi
Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
Eşinin geçerli yada eski Yunanistan vizesi varsa fotokopileri
Pasaport fotokopileri

Öğrenci olarak  vize başvurusu

Tam doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu ( seyahat edecek yolcu 18 yaşından lküçük ise başvuru formu anne ve baba tarafından imzalanmalı
 Konsolosluğa vize departmanı’na hitaben dilekçe
Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
Otel ve uçak rezervasyonu
18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Yunanistan ya seyahat edebilmesi için muvafakat name
Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
2 adet biometrik resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
Anne veya Babanın geçerli yada eski Yunanistan vize si varsa fotokopileri
Pasaport fotokopisi

Emekli olarak  vize başvurusu

Tam doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu
Konsolosluğa vize departmanı’na hitaben dilekçe
Emekli cüzdanı fotokopisi
Sağlık karnesi fotokopisi
Otel ve uçak rezervasyonları
Gayrimenkul tapu fotokopisi
Banka cüzdan fotokopisi
2 adet biometrik resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
Pasaport fotokopisi

Kapalı Gruplar İçin vize başvurusu (Turu Düzenleyen Firmadan)

Şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben dilekçe (İmza yetkisi olan imzalayacaktır)
Grup isim listesi, masraflar şirketimiz tarafından karşılanıyor ibaresi olmalıdır.
Vergi Levhası fotokopisi
Faaliyet Belgesi (yeni tarihli ve orijinal)
İmza Sirküleri (yeni tarihli ve fotokopi olabilir)
Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi


Avrupa ülkesi ve diğer bazı ülkeler 10 yıldan daha eski pasaportla yapılan vize başvurularını kabul etmemektedir.